No to teraz wstępna analiza kosztów pechowego zdarzenia:
1. zakup skrzyni, używka z allegro 700,00 zł
2. dodatkowo do wymiany sprzęgło (ale bez dwumasy, bo wymieniana w marcu) -
części 680,00 zł z przesyłką.
3. 2 litry oleju do skrzyni (podobno resztę można uzupełnić ze starej) - ok. 150,00 zł
4. wynagrodzenie dla mechanika - sprawa się rozstrzygnie potem.
Myślę, że jak się zamknę w 2000,00 to będzie git.
Oprócz tego mam wymieniony dwumas i naprawianą turbinkę (naszczęście nie na mój koszt bo bym się chyba zapłakał) i to wszystko przez trochę ponad pół roku. Panzerwagen wcale nie taki panzer, bynajmniej nie w tym przypadku. Ciekawe co mnie może jeszcze spotkać, czytałem o szklankach, pompowtryskach :/
Sprzęgło kupiłem firmy Sachs, jakie są wasze opinie na temat tej marki? Osoba, która naprawia mi samochód stwierdziła, że kiepski wybór.
1. zakup skrzyni, używka z allegro 700,00 zł
2. dodatkowo do wymiany sprzęgło (ale bez dwumasy, bo wymieniana w marcu) -
części 680,00 zł z przesyłką.
3. 2 litry oleju do skrzyni (podobno resztę można uzupełnić ze starej) - ok. 150,00 zł
4. wynagrodzenie dla mechanika - sprawa się rozstrzygnie potem.
Myślę, że jak się zamknę w 2000,00 to będzie git.
Oprócz tego mam wymieniony dwumas i naprawianą turbinkę (naszczęście nie na mój koszt bo bym się chyba zapłakał) i to wszystko przez trochę ponad pół roku. Panzerwagen wcale nie taki panzer, bynajmniej nie w tym przypadku. Ciekawe co mnie może jeszcze spotkać, czytałem o szklankach, pompowtryskach :/
Sprzęgło kupiłem firmy Sachs, jakie są wasze opinie na temat tej marki? Osoba, która naprawia mi samochód stwierdziła, że kiepski wybór.
Komentarz